Vismo

Vismo is een revolutionair nieuw merk op het gebied van werkschoenen. Vismo is een Canadees merk en heeft als missie om de beste werkschoenen voor professionals te produceren. Dit doen ze door de nieuwste technologieën en de beste materialen te gebruiken. Zo hebben ze NRG55 technologie ontwikkeld, dit zorgt ervoor dat 55% bewegingsenergie wordt teruggeven aan de drager en verwerken ze 4 laags nylon foam in het bovendeel van de schoenen. De schoenen beschikken over een neus van composiet of van aluminium. De schoenen zijn ademend, ze zijn metaalvrij en elk model heeft een uitneembare zool.

Lees hier meer over onze Vismo collectie

6 producten

6 producten

   


Vismo biedt 7 modellen namelijk de StrikeDriftTurnTwistReformShift en de Revolt. Deze modellen beschikken ieder over de NR55 technologie. De Reform, Shift en de Revolt beschikken tevens over XL Extralight, dat is foam in de tussenzool, dit zorgt voor superlichte en comfortabele werkschoenen.   


De modellen ReformShift en de Revolt zijn daarnaast ook zeer licht, dit doordat in deze drie modellen de neus van aluminium is en beschikken deze drie modellen over NRG55 demping.


Ook een leuk feitje is dat de werkschoenen van Vismo, vegan zijn. Er zijn dus geen dierlijke materialen in de werkschoenen verwerkt. Het icoontje met de stier geeft dit aan.


Vismo schoenen zijn ideaal voor gebruik in:

  • Constructie
  • Metaal
  • Transport
  • Magazijn
  • Lichte bouw (S3 modellen)


Geen vermoeide voeten meer met NRG55

NRG55 is een speciale tussenzool van Vismo die is opgebouwd uit twee verschillende hardheden. NRG55 zorgt er uiteindelijk voor dat je minder vermoeide voeten krijgt. Dit werkt als volgt: De NRG55 tussenzool zorgt ervoor dat stappen worden opgevangen, dit wordt ook wel responsieve demping genoegd. Deze responsieve demping zorgt er dan weer voor dat de helft aan bewegingsenergie wordt teruggegeven aan de loper en hoe meer energie er wordt teruggegeven, hoe meer energie je als loper overhoudt.


XL Extralight

XL Extralight is foam die in de tussenzool zit van de Revolt, Reform en de Shift, het foam zorgt ervoor dat de werkschoenen licht en extra comfortabel zijn. De foam is slijtvast en voldoet aan alle veiligheidseisen. Werkschoenen met XL Extralight foam zijn uitermate geschikt voor in de bouw en bij industriële werkzaamheden.

Lees hier meer over de XL Extralight technologie


BOA sluitsysteem

Boa is een sluitsysteem. In plaats van dat je de schoen aanspant door je veters te strikken, beschikt een schoen met BOA systeem over een draaiknop op de tong van de schoen waarmee je de schoenveters doormiddel van draaien aanspant. De veters zijn gemaakt van roestvrij staal met een nylon coating, de veters zijn daardoor oersterk en slijtvast. Met BOA ben je minder tijd kwijt om de veter aan te spannen wat er voor zorgt dat er minder vuil/ olie tussen de veters komt en in de schoen.

Lees hier meer over het BOA sluitsysteem


ESD (Alle modellen zijn ESD gecertificeerd)

ESD staat voor elektrostatische dissipatieve (electrostatic discharge), in gewone mensen termen betekent dit dat de werkschoenen die onder de ESD normering vallen het vermogen hebben om elektriciteit weer te ontladen. Dit komt doordat ze een elektrische weerstand hebben tussen 0,1 en 100 (MΩ). Gedurende een dag bouw je elektrische weerstand op maar een schoen met ESD zorgt ervoor dat je die elektrische lading dus via de vloer weer kwijt raakt.


S1P (Modellen: Vismo Strike, Vismo Drift, Vismo Turn, Vismo Twist Vismo Shift)

De normering S1P houdt in dat de schoen S1-geclassificeerd is. Dit betekent dat de schoen voorzien is van een veiligheidsneus, Antistatisch is,  beschikt over een energie absorberende hak, gesloten hiel, geschikt is voor het werken in droge omstandigheden, slipvast en oliebestendig is. Dit zijn de eigenschappen van de S1 normering. Maar, deze schoen is S1P geclassificeerd dit betekent éen groot voordeel namelijk dat de schoen een speciale tussenzool bevat (staal of staalvrij) dit voorkomt dat uw voet doorboord kan worden door bijvoorbeeld spijkers, scherpe gereedschappen en andere scherpe voorwerpen.


S3 (Modellen: Vismo Reform, Vismo Revolt)

S3 is de hoogste normering die kan worden toegekend aan een werkschoen. Een werkschoen met S3 normering biedt een werknemer bescherming tegen de impact van zware voorwerpen en tegen doorboring van de schoen. Werkschoenen met een S3-norming hebben dus een antipenetratie tussenzool en ze zijn voorzien van een loopzool met een bepaalde hoeveelheid profilering.

Top