Moldex

Zij ontwikkelen, produceren en verkopen professionele adem- en gehoorbescherming volgens de Europese normering. Daarbij hebben zij veiligheid, comfort én kwaliteit hoog in het vaandel.

Bescherming van het milieu

Als fabrikant van beschermingsmiddelen zien zij het ook als hun verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen. Omdat zij de producten en machines zelf ontwikkelen en produceren, hebben zij op elk moment directe invloed op processen en materialen. Dit voordeel gebruiken zij om ecologisch verantwoorde verbeteringen door te voeren in het bedrijf en in producten.

Choose to Reuse

Met het initiatief ‘Choose to Reuse!’ promoten zij actief het gebruik van herbruikbare producten in adembeschermingsmiddelen. Een voorbeeld hiervan zijn de innovatieve Air Plus FFP maskers met reinigbare maskerrand en AirWave® vouwfilter. Die hergebruikt kunnen worden volgens de norm EN 149.

Veel van het kunststofafval en de reststoffen die tijdens het productieproces ontstaan, granuleren zij via een speciaal proces om vervolgens weer terug in het productieproces te gaan. Zo bestaat de bestseller, het Classic FFP2-masker, voor 40% uit geregranuleerd plastic.

Geen gevaarlijke stoffen

Alle Moldex producten zijn vrij van gezondheidsbedreigende of gevaarlijke stoffen die registratie plichtig zijn volgens de EU REACH richtlijn. Zo hebben zij het giftige zout chroom VI uit alle gasfilters geëlimineerd.

Combinatiefilters
Naar webshop
Stofmasker FFP3 NR D
Naar webshop
Oorkap M6
Naar webshop
Volgelaatmasker EasyLock
Naar webshop