Circulair en duurzaamheid

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder circulair? Het is immers een definitie die steeds vaker wordt gebruikt en niet altijd in de juiste context wordt geplaatst. Een circulaire economie is een industrieel-economisch systeem waarin grondstoffen niet worden uitgeput, maar opnieuw worden ingezet voor productie of hergebruik. Op deze manier wordt het restafval zoveel mogelijk uitgesloten. De schade aan het milieu kan op deze manier worden beperkt en grondstoffen worden niet oneindig uitgeput.

 

Waarom van belang kan je je afvragen?

Hier zijn meerdere redenen voor te bedenken:

 

  • 1.De grondstoffen zijn niet oneindig aanwezig en kunnen niet totaal worden uitgeput. De wereldbevolking groeit harder dan dat de grondstoffen meegroeien.
  • 2.Een ander belangrijk aspect is het milieu. Hoe meer de grondstoffen gerecycled kunnen worden, hoe minder CO2 uitstoot er plaats zal vinden.
  • 3.Daarnaast hebben veel ondernemingen een doelstelling als het gaat om duurzaamheid.

Vanuit HKV vinden we het zelf ook ontzettend belangrijk om met duurzaamheid bezig te zijn. Niet alleen vanuit de maatschappelijke doelstellingen die er zijn, maar ook vanuit onze eigen visie.

 

De termen circulair en gerecycled worden regelmatig door elkaar gebruikt. Echter zit er wel een belangrijk verschil tussen circulair en gerecycled. Bij circulair wordt het afvalproduct volledig gebruikt als nieuwe grondstof. Bij gerecycled worden de stoffen deels opnieuw gebruikt en deels wordt toch afval.

 

Bedrijfskleding

Als we dan naar de bedrijfskleding gaan kijken, dan zien we dat daar nog ontzettend veel winst is te behalen. De textielindustrie staat bekend als de tweede vervuilendste industrie ter wereld. Wereldwijd groeit nog steeds de productie en is de verwachting dat zonder aanpak er weinig gaat gebeuren. Veel bedrijven spelen er al wel op in en kijken naar de mogelijkheden die er zijn om duurzamer kleding te produceren. HKV werkt samen met meerdere partners om voorop te lopen als het gaat om duurzaamheid. Zo kunnen we onze klanten adviseren over de laatste ontwikkelingen.

 

Er zijn een aantal aspecten op het gebied van duurzaamheid;

    • 1. Zorgen voor kwalitatief hoge producten die lang mee gaan en niet snel aan vervanging toe zijn.
    • 2. Recyclen van de bestaande kleding. Dat kan zijn dat je bij het recyclen van de oude kleding deze weer als grondstof gaat gebruiken voor de nieuwe kleding of van de oude kleding een nieuw product maakt waarbij het niet vernietigd hoeft te worden.
    • 3. Alternatieve en duurzame grondstoffen gebruiken voor de productie van een nieuwe kledinglijn.

 

Recyclen van kleding

Voor de retourname van gedragen bedrijfskleding bieden we ook diverse opties aan. Het is mogelijk om van de gebruikte kleding weer nieuwe garen te maken voor de productie van een nieuwe kledinglijn. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om van de oude kleding, nieuwe producten te maken. Op deze manier kijken we niet alleen naar een duurzame oplossing als het gaat om een nieuwe productie, maar ook wat te doen met de huidige kleding en het beperken van de afvalberg. Een overzicht van de mogelijkheden vind je hieronder:

 

 

 

 

Wegbebakening

Als het gaat om duurzaamheid van wegbebakening zijn er ook diverse mogelijkheden en volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op. HKV werkt ook op dit gebied samen met diverse partijen. We hebben een exclusieve samenwerking met OFN. We bieden een RVV bord aan die 100% circulair zijn op productniveau en oneindig te zijn recyclen. Het gaat hierbij om de rijstvliesborden van OFN, die voor 60% uit rijstvlies, 22% zout en 18% minerale oliën bestaan. Een zeer duurzaam en goed alternatief voor de huidige aluminium borden die er zijn op de markt. Ben je op zoek naar een duurzaam alternatief voor je bestaande borden? Dan is dit een uitstekend alternatief.

 

 

Reclame & Sign

Ook binnen de afdeling reclame en sign staat duurzaamheid hoog op de agenda. Zo is er voor de belettering van de auto’s, vrachtwagens of bestelbussen de mogelijkheid om gebruik te maken van PVC vrij stickerfolie. De folie is gemaakt van gerecyclede materialen. 3M Envision series is een serie folies die zonder schadelijke chemicaliën zijn geproduceerd. De folie is 100% recyclebaar dankzij het gebruik van milieuvriendelijke inkten en het ontbreken van PVC in het materiaal.

Top