Circulaire bedrijfskleding: Waar wordt kleding voor hergebruikt?

Vanuit Cliff geproduceerde picknicktafel
Vanuit Cliff geproduceerd straatmateriaal

Cliff, de vervanger van natuurlijke vezels

Voor de materialen die niet geschikt zijn voor hergebruik op hetzelfde niveau worden deze materialen gebruikt als grondstof in nieuwe industrieën. Deze producten, bestaande uit textielvezels en gebruikte kunststoffen, worden Cliff genoemd. Cliff composiet is innovatief en volledig recyclebaar wat resulteert in minder afval. In het gehele kledingassortiment is het mogelijk om de kleding terug te brengen tot Cliff composiet. Met Cliff composiet wordt gebruikttextiel van conventionele producten omgetoverd tot nieuwe circulaire producten en wordt de behoefte aan nieuwe grondstoffen voor kunststoffen zoals olie gereduceerd. Materialen die voorheen enkel in aanmerking kwamen voor verbranding zijn nu een grondstof van nieuwe composietmaterialen. Het afval van natuurlijke materialen zoals katoen en wol, die niet gerecycled kunnen worden, zijn nu onderdeel van het gecreërde Cliff composiet. 

 

Van bedrijfskleding tot picknicktafel
De gebruikte bedrijfskleding wordt ingezameld in de HKV box en door onze medewerkers opgehaald. Vevolgens wordt de bedrijfskleding gesorteerd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor diverse nieuwe producten. De meegegeven, versleten kleding kan middels een track en trace systeem gevolgd worden door de QR code op het kledingstuk te scannen. Enkele voorbeelden waar gebruikte bedrijfskleding voor kan dienen: kantoorartikelen, meubiliar, oeverbescherming, palen, planken, pallets en picknicktafels. De overtreffende trap hierin is bedrijfskleding van DA Infinity kwaliteit.

DA Infinity bedrijfskleding
DA Infinity bedrijfskleding maakt het mogelijk om tot 8x toe werkkleding te herproduceren. De Infinity (100% polyester) kledingstukken zijn geschikt voor gebruik in een circulaire wereld. De kleding heeft een hoger ontwerpniveau dan normaal in de werkkledingsindustrie: de kleding is passend en met klantspecifieke voering of andere wensen. Als de bedrijfskleding versleten is kan het teruggebracht worden in de circulaire productielus als uitgangspunt voor een nieuwe generatie bedrijfskleding. Het is mogelijk om op aanvraag DA Infinity kleding te laten produceren. 

 

 

Voorbeeld kledingstukken die na gebruik verwerkt worden tot Cliff composiet

  • Quest California werkbroek

  

  • Helly Hansen Aker winterjack

  

  • Tricorp Premium poloshort  

 

  • Tricorp Premium jas  
  • _

 

Top