In het groen met duurzame bedrijfskleding

Jouw impact

Kleding. Of het nu gaat om bedrijfskleding kopen of kleding voor in je vrije tijd. Daar is textiel voor nodig. Laat dat nou net de op één na vervuilendste industrie ter wereld zijn. Die impact van bedrijfskleding op het milieu. Hoe zit dat? Hier zie je hovenier Bas aan het werk.
Zijn T-shirt kost ongeveer:
  • 0,765 kilogram CO2
  • 871,25 liter water
  • 16,00 MJ energie
Is dat veel? Om precies te zijn staat dat voor:
  • 6,375 km’s autorijden
  • 13 douchebeurten
  • 10 dagen tv-kijken
Dat moet anders. En dat kan door jouw keuzes bij bedrijfskleding kopen.

Je hebt drie keuzes

Heb je wel eerst advies nodig over duurzame werkkleding. Logisch ook. Want je wilt niet weten wat er allemaal op de markt is aan duurzame bedrijfskleding. Dat wil je trouwens wel weten. Maar dan gewoon een selectie wat voor jou en jouw bedrijf van toepassing is. Niet dat je dat zelf moet gaan uitpluizen.

Met bedrijfskleding kopen heb je drie keuzes:
Gewoon bedrijfskleding. Waarbij er geen rekening wordt gehouden in het productieproces met de CO2-uitstoot of water- en energieverbruik.
Bedrijfskleding van gerecyclede stoffen en nieuwe grondstoffen. Dus een beetje duurzaam.
Circulaire bedrijfskleding. Kleding van gerecyclede stoffen. Zonder nieuwe grondstoffen. Dus de impact op het milieu is minimaal.

Duurzame werkkleding met kwaliteit

Je wilt wel bedrijfskleding kopen met kwaliteit. Niets is zo duurzaam, als het lekker lang meegaat. Dat mag je absoluut ook van circulaire bedrijfskleding verwachten.

Onze merken Tricorp en T’riffic blinken hierin uit. Circulaire bedrijfskleding. Met kwaliteit. De kleding bestaat uit gerecyclede katoen en gerecyclede polyester.

Oude bedrijfskleding recyclen

Die oude bedrijfskleding. Opruimen die handel. Met een noodgang de container in. Zo moet je nou net niet denken. Want bedrijfskleding recyclen is veel duurzamer. Zo heeft GMB van hun oude high vision kleding tassen laten maken.
Andere bedrijfskleding kan je weer veel makkelijker terugbrengen naar garens. Dan kan daar weer nieuwe kleding van gemaakt worden.

Als je ’t aan ons vraagt, vraagt bedrijfskleding kopen om een persoonlijk gesprek. Zodat je weet wat voor jouw bedrijf het beste is.
Krijg passend advies
Ondertussen volgt onze inkoper Jan Henk de ontwikkelingen van duurzame bedrijfskleding op de voet. En gaat hij heel hard lopen als er nieuwe dingen zijn die voor jou als klant interessant zijn.  

Wil je weten hoe het echt zit?   

Top!

Dit is een stap in de richting van persoonlijk contact en kwaliteit. Je ontvangt een bevestiging in je postvak. Wij nemen snel contact met je op om een afspraak in te plannen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.